About Me Twitter Affiliate Entry Follow

the eyes realize the lies


         Hello and welcome to all my blogger reader. Okay, as i promise every wednesday, i have  a chance to update this fucking awesome blog right? hahahahahahaha. So, its now about story that make a history. But this is about the memory. Memories that teach us something or anything that gain our experience.

         Okay. Aku tak tahu la ape dengan aku ni. Tapi, Aku dah makin sedar dengan penipuan yang baik dan buruk. Disamping itu, Aku takkan termakan dengan kata kata palsu, harapan dan penipuan. Aku bukan ape. aku dah takut dah heart broken. Memang aku tak banyak ex tapi aku dah rasa penat dan merimaskan. Aku tak suka la dengan permainan ni. Aku fikir aku nak bahagia dulu la dan enjoy degree life. Sebenarnya aku pening dengan perasaan aku ni. Hahahaha Kadang kadang aku sendir tak tahu ape nak cakap. Tapi, aku boleh dan terus boleh. Last night, aku masuk debat. Dia fikir aku hebat ke dalam debat. Its good experience tho..


Yeah, bye xx
je suis célibataire


          Hey, sebab aku setiap hari rabu masuk makmal. boleh la aku update setiap minggu. oho oho. hey guys.. how your life going on? i hope everyyhing going to be fine. Alright. So, Life degree memang best and unique. Trust me, sebab kau ada macam macam kawan dan macam macam experience yeah. Dengan join society yang besar. Actually, tak berapa besar pun. hahahaha. And aku dah tak banyak tengok anime dah. That super sad


         Aku tak tahu kenapa. Niat asal aku berubah-ubah. I come here to get knowledge. But, somehow. Aku rasa macam nak bercinta balik. Tapi aku taknak. Sebab its alot conplicated to do when u have much much commitment. So, benda tu akan ganggu. And benda tu akan drop my motivation. Aku pun dah malas nak commitment byk sangat kat dunia ni. Memang normal kalau orang tu jatuh cinta. Tapi aku taknak sekarang. And aku rasa ape syawa cakap tu betul. Syawa pernah cakap aku akan makan dengan perkataan aku sendiri. Hahahaha that scary right. Dengan mak ayah lagi en. Penat dorang kasi aku duit, aku nak habiskan kat perempuan yang aku tak kenal. ITS NEVER HAPPEN AGAIN. maybe~  aku rasa seronok dengan kawan macam ni. Sebab aku tahu semua ni trap gila. Dan aku takkan jatuh lagi. Uhuk uhuk.





see ya later

Circle


         Hello and assalamualaikom kepada semua pembaca blog aku yang setia. Hhahahaha. Macam ramai je. As wish a blogger. They all wish for the best for their blog. So, harap harap nanti blog ni akan jadi satu blog yang berjaya. and banyak follower. Tapi, sekarang ni. Phenomena blog dah tak tertarik sebab kalau ada pun dorang akan pegi kat website WIX sebab situ boleh buat website free. And futhermore, its free. Okay hari aku nak cerita pasal circle baru aku. Means, kat degree aku ada kawan baru dan lama. Okay lets begin.


        Okay macam ni. At first, aku dengan kawan dari zaman kanak kanak aku. So, Kitaorang nak secure about belonging. Risau la takut kawan dengan perompak and penyamun. Kami pun kena la secure about that. Tapi, aku dapat housemate yang awesome. And semua background yang gempak dan pandai pandai sia dorang. 2kali pandai dari aku. Memang betul la, degree life is fun and i should enjoyed it while i can. Okay guys. Bilik ada dua orang. Aku dengan si Abab. Aku tak tahu aku pernah mention dia dalam blog ni or not. Tapi dia kawan dari kecik. Dari zaman sekolah. Okay, then aku ada Omar. Nama dia panjang, so aku letak nama sandaran dia la. And he just back from Malaysia. Sebab dia study at Switzerland pada awalnya tapi dengan cost yang tinggi. Dia decided untuk berhenti belajar kat sana. Dia amik kulinari. Yang masak masak tu. That okay, and bapak fluent gila dia cakap english. That good for me. And then. mir. Dia ni amik financing. And dia suka gila sukan main badminton. Hohoho. And next, umair. Umair ni time tidur. macam mak aku ah. Tidur awal, bangun awal. and dia jenis suka tengok phone. hahahaha. Aku selalu masuk bilik dia and kacau. Aku tak kenal fullfully lagi. Sebab dorang pun tengah cover cover lagi. Okay, then Ayeh. Ayeh ni paling pandai, paling smart looking and play dota2. Aku fikir aku dah tak jumpa player dota. tapi aku still jumpa dota lagi. haahaha. memang dota ni life dekat dengan aku. And bilik sebelah lagi ada Jay, Jay ni pandai jugak dia pakai prompt and dia macam kawan aku yang big and tough size. And the last one is Max Din a.k.a Matdin. Dia ni nice person that good person. such a nice. Oh yeah jay, matdin, an umair amik pendidikan. Bakal bakal seorang guru la. Dorang pun pandai gak dalam IT not badd!

        Nanti aku cerita lagi la. Sebab kelas pun dah dekat, Chaw koranggg



First step!




          Hello and hi semua. uhuk uhuk! macam ada fan pulak kita ni kan. Hahaha well well well. finally, aku dah decide untuk masuk ke alam Universiti balik. Ohohohoho~ Dah lama duk rumah, rasa rindu lak nak go on dengan study. Dapat course International Business lak. Harap harap dapat pegang selempang pink la~ aku nak fixed semua benda yang aku dah buat dulu. Aku nak betulkan balik benda yang aku dah sia sia kan. Tapi, tak masuk akal bila aku dapat degree. Kawan aku yang dekat dekat sini sokong je dengan keputusan aku. Tapi its look negative shadow behind then and tell me like "degree tu susah. aku rasa kau tak boleh bawah" But! i dont care sebab aku tak try lagi en.

        Jangan give up sudah. Hahahaha! adui, awal beno nak fikir negetif. Tapi bermula la semua benda yang baru akan berlaku. Aku taknak banyak just successful person wannabe. And i hope this can help me to get a better job. Kalau cerita pasal kerja. Majority suruh kerja sebab sama je basic nanti. Tapi aku rasa macam best je belajar ni. Sebab ada rasa macam excited, teruja dengan exam and environment sangat berbeza. Time aku diploma mungkin tak rasa macam macam and tak rasa orang yang sesak dan tak jumpa pelbagai kerenah pelik. Aku akan jumpa orang yang lagi pelik dari aku maybe? Tapi support me kay?!









New mastermind



          Hello konichiwa! and assalamualaikom! Salam sejahtera dan salam 1Malaysia! hehehe kehadapan kepada pembaca blog saya semuaa. Saya dah ada perubahan sekarang ni. Jadi pelik sikit


          Entah kenapa la ye. Aku jadi hairan, pelik.. sebab aku dah tak suka benda serabut dan taknak menyerabutkan diri. and i become more... not like jadi gay or what. tapi, interest kat perempuan hilang buat masa sekarang.. macam nak fokus masa depan je. tak tahu la kenapa fikiran jadi begini tapi bagus la. Takda la nak desperate sangat dengan perempuan enn. Atleast, boleh establish kewangan yang kukuh. Tapi, sekarang aku jadi confuse.. nak kerja or nak study degreee~ entahla macam macam pendapat. Aku baru apply, tapi kalau dapat, aku nak buat solat istikharah la. Mungkin dapat jawapan kan kan kan? 2k18 ni aku rasa nak jadi benda yang bagus. Hehehehehehe! Aku dah lama gila kan tak update! well well well. Aku rasa tenang sangat sekarang ni. uhuk uhuk. Aku dah achieve satu benda dari kecik aku nak. Im so well-happy!!! Tapi, next target rumah. Kahwin? nanti nanti la. aku nak tunggu jodoh datang bergolek laa. Hahahaha or pegi JAPAN!  Memang target kat situ. Mana tahu ada jodoh dengan orang sana kan? hehehehe.

We are made wise not by the recollection of our past,
but by the responsibility for our future.

Let us not seek the Republican answer or the Democratic answer, but the right answer.
Let us not seek to fix the blame for the past.
Let us accept our own responsibility for the future.




xoxo ucopmac
Depression's smiles

         



           Aku tak tahu nak react mcm mana bila aku tengok kawan kawan aku happy dan aku tak layak nak join kegembiraan dorang. Its like


"Hey, u dont deserved to join us!"
"Please, i dont want share same air with you"
"Hahahaha! look at him. Such a loser"

         I dont know how to interpreted it very well. But its to shame to stay. Its like you not worth for them. I feel like i need to run away from everthing. Yeah, aku rasa aku ni overthinking but ape aku boleh buat sebab aku dah ada negativity ni dah lama. Aku mencari jugak la ape la hikmak dia. Aku harap semua gonna be fine! Orang selalu ada high expectation tu. Nanti aku taknak menonjol sangat. Sebab nanti aku yang luka. Haihhh. Aku akan selalu ingat yang langit tak selalu cerah.

        Dan akhirnya aku tertelan dengan semua kesedihan yang ada. Aku benci doh. Aku selalu ada positive kat diri aku. Tapi, kalini aku telan, kunyah, kemam, semua yang sedih tu.








(speechless)



           Hai semua. Aku lama juga eh. Senang cerita jarang la nak update blog ni. Sekarang aku busy gila dengan kerja. Ni pun aku cuti waktu aku tidur ni nak update. Its already 23:13 that make me think up what i.... nah. Aku lupakan je intro. Aku.. rasa aku nak straight to the point la post kalini


           Aku rasa aku tertekan gila. Aku kekadang tumbuk dinding, sepak, menjerit “fuck!” Secara tetiba, berselawat tiba tiba. Kekadang aku fikir aku nak gila dah. Mungkin tertekan. But, takda sape pernah cuba tanya atau cuba amik tahu. Aku suka luah kat sini sebab ini hati kedua aku yang aku boleh buat ape je aku nak. Aku tak tahu la.. mungkin jadi benda ni sebab aku tak lupakan kisah silam aku (kesilapan aku). Atau aku menyesal dengan tindakan bodoh aku yang lalu. Kekadang aku rasa mungkin harini, hari terakhirnya aku akan gunakan akal aku secara waras. Takda sape kan tahu ape akan jadi masa depan. Kau rancang, tak semestinya jadi. That why kau kena prepare ape ape je.. Aku tak tahu sape kejam sekarang.. Manusia? Dunia? Atau akal? Ataupun Perasaan? Aku buntu aku tak tahu nak buat pilih. 😰 kalau aku salahkan akal. Kenapa aku takut nak jadi gila? So aku salahkan perasaan. Tapi bukan manusia la kalau tanpa perasaan. “Its okay. Maafkan kau yang lalu” tapi kenapa setiap hari kau dihantui masa silam bodoh sial aku tu? Bila aku buat aku. Aku dah masuk imaginasi aku. Dan tetiba aku terus menjerit “fuck la sial” sebab imaginasi aku terus melayang ke masa silap dengan kesalahan bodoh aku. Aku cuba lupakan. Tapi, makin kerap muncul. Kerap. Sangat. Muncul. Aku tak salahkan sesiapa kalau dorang takda masa untuk aku. Sedangkan aku sendiri tak boleh tolong diri aku. Sampai sekarang aku cari solusi dan magis, mcm mana nak lupakan semua benda bodoh ni. Hmmm... ke aku ada masalah “personality disorder”

Sayonara!





Labels:



Welcome
Assalamualaikum, hey you are welcoming to my world. Be nice here and behave yourself! ~xoxo Ucop (:

Shoutbox




Credit
Skin made by Hafiz Zulkafly . Edit by AMIRA . I GOT THE BACKGROUND FROM Dolliecrave . Other image from We♥it and special thanks to Mr.Google cause help me .