About Me Twitter Affiliate Entry Follow

The Miracle-


             Assalamualaikom dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog. Follower or bloggerwalker, thanks for visiting this freaking blog. Aku dah lama tak update en. Well, aku nak cerita pasal something that we call "move on".


          As we know that definition move on bagi aku ahh.. erm... like... leaving the memories without thinking about it again and replace it something that natural with your heart. Aku tak tahu la. kadang kadang aku tertanya "its really really hard to move on?" "what make me to stay there for long time?" "its good for stay there?" dan aku lama gak cari jawapan ni. Well, sebenarnya kau buat diri kau tersekat kat situ. Kau yang ikat diri kau lama lama. you need to throw away what you planning and move to 'escape plan'. Ada jugak yang senang move on. Aku tak percaya sikit yang senang move on ni. Nanti kau tengok la dia. Hati dia mesti berdolak-dalik, means, kalau dia pergi kat orang lain dan kemudian dia akan rindu balik dekat buahhati lama dia. Sebab dia tak replace it lagi. Memang la memori tak boleh dipadam, atau lupa. tapi kau letak la memori tu kat tempat yang lain. Bayangkan otak kita ni like computer. Kau letak la file memori kau dengan si dia tu kat folder lain. Jangan down lama lama sangat. Tak berbaloi. Dia berhibur dengan orang lain, kau dok nangis benda yang takda makna. Aku tak kisah kalau korang cakap "cakap memang senang" i know its hard. But, how long sistur, bruhh? Kau pegi je layan orang lain gakk. Nanti kau akan perasan ada orang caring pasal kau. Oh ya. memang susah nak start semua balik, well, better than keep hurting yourself for nothing. Jangan salahkan dia eh. Sebab dia dah decide untuk tak sakitkan hati dia. And that for your choice. Keep hurt or move on.

          So that all for today. See ya guys! Mina! dozo arigatao



                
         

xoxo ucopmac

Did You?




Did you ever once thought of leaving everything behind and start all over again.
Despite everything you ve done, somehow it is never enough for everything and everyone around.

Did you ever feel lost in the middle of all the laughter and conversations, and you put your facade on just to avoid from getting questions about why are you behaving like that.

Did you ever feel like it is never adequate no matter how much effort you put on something. You feel like you re in the centre of something but in the middle of that something, you felt nothing. If you ever feel something similar to these, go find the person who knows what is wrong for your emptiness, despite being human all these years.



Thanks for MrJack. xoxo




Eh? Mula la merepek
       


          Hai semua. Blog ni jadi aneh sikit kebelakangan ni. Tapi takpe, blog ni tetap blog ucop. Wohohohoooo~ cuma nak tukar sikit gaya penyampaian. Maybe dari karangan or maybe dari puisi. Hiks~ 😎 Kita kena bergerak untuk perubahan. Kena terima juga perubahan ni. Im not idle blog anymore; no more idle. Akan ada cerita menarik, zup zup post. Hahahahha. Takkan nak biarkan blog ni diam sunyi sepi mcm dulu. Lama gak mendiamkan


          Dah lama aku tak rajin mcm ni. sebab tak tahu nak buat ape sangat dengan masa lapang duh. πŸ€“ blog, ni tempat aku akan cerita. Jadi macam Dairi Online aku dari dulu sampai sekarang. Aku pun dah lupa bila aku start pasal blog blog ni. Tak silap aku πŸ€”πŸ€” dari form 3 kan? Time tu lagi bodoh bodoh. Post gambar, tak tahu ape la tujuan aku buat blog time tu. but, now! Aku buat sebagai dairi online aku. Nanti dah kahwin. Be like 

"Nah tengok la cerita abah time muda muda dulu"
"Dulu abah takda macam kau. Hidup abah pun susah"
"Ni haa, ini la jalan hidup abah sebelum dapat kau, dapat mak kau ni haa. Takda mak kau, takda la kau."


         Mmg tak dapat anak la kalau takda bini. Okay sakai. Tapi ada je bini takda laki, boleh ngandung. Hahahahaha Tapi klise sangat la ayat aku tu. ni la abah kau. hahahahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚ takpe. Itu je la aku nak sampaikan.

P/s; anak anak abah
xxxx time ni abah kau sedih sikit uhuk uhuk


Teringat pesanan



Teringat
Kadang kadang aku teringat dan selalu ingat,
Bagaimana mana sakitnya bila disengat,
Tapi aku tak faham sangat,
Kenapa hati terus ingat?

Walaupun sakit,
Walaupun pahit,
Walaupun perit,


Sentiasa ingat dan ingat.
Adakah disebabkan janji?
Atau disebabkan memori?
Atau semuanya ilusinasi?
Tapi semuanya imaginasi. Itu pasti!

Takkan kau nak kembali.
Walaupun rindu dihati.
Aku tabah tunggu kau bersemi.
Dihati, dikamar memori ku kau bersemadi bersama memori.

Selamat tinggal kekasih hati





🌹By HN


xoxo
2017 β€πŸ’‹



           Hey hey hey. Dah lama tak update blog ni enn. Macam biasa la. berhabuk sikit. Busy teruxx kalini. Btw, harini kan 31th Disember 2016. And im getting old. Masa berjalan terlalu pantas. Sampai terlupa yang penting dalam kehidupan. 


         Aku terlupa nak lepak dengan kawan kawan aku sangat. Mesti ada yang terasa. But, geng. Aku harap korang faham. Lagipun, Semua dah start ada kerjaya yang bagus. Tak macam aku. Still kerja bawah orang. Takpela, orang cakap "usaha tangga kejayaan" aku slow slowly going up. Get better life. Amzar dah dapat kerja bagus, jadi boss lagi. Yang Eam, dapat jadi seorang entertainment. Aku tak lupa segalanya cuma masa tak mengizinkan. Aku tak tahu nak bagi alasan ape. Dengan debab tu lagi laa. Merajuk teruk ah tu. Hahaha, maaf wey. Aku tak dapat nak lepak dengan kau. Aku rasa kena mintak maaf. Tapi takut lak. Kenapa takut? Iye la. dah buat salah. Khairul pun dah dapat adik baru. uhuk uhuk~ 


        Aku taknak orang salah faham dengan aku. Itu la aku jadi takut. Fear of losing someone. Tapi takpe. Kalau kawan aku, mesti stay punya la. Kalau tak, takpe la. (eceh buat ayat sedih pulak) ntah, aku dah lama gila tak lepak dengan kawan kawan aku. Mungkin time study, semua deakt. Nak lepak just jerit je dari bilik sebelah, or call. Tapi, biasalah semua dah start ada kerjaya. Aku tak salahkan dorang kalau dorang busy sampai takda masa nak keep in touch. Tapi, aku takut kau tak kenal aku dah. Mungkin, aku terlalu abaikan kau (kawan) atau sakitkan hati kau (kawan) *tarik tisu sikit* hmm. 

πŸ˜› Ape la time macam ni pulak nak sedih sedih. takpe, ape azam korang eh tahun ni? ke tahun lepas punya tak lepas lagi? 😏😏 I wish happy new year to all my bloggerwalker and reader.


"Mungkin kau marah kat aku lagi. Aku mintak maaf kalau aku sakitkan hati kau. Tak nampak effort kau. Just, aku nak kau tahu. Im really really sorry. Aku busy sikit urusankan keluarga. Aku harap kita boleh ber-contact macam dulu. Boleh gelak gelak and do something that make a wonderful memories. πŸ˜† jangan marah aku lagi tau. Aku mintak maaf ni. Aku tak tahu nak ucap ape dah *speeechless* sorry for make u waiting too long for me. But,i didnt come. and dragged your time so badly. πŸ™‡πŸ™‡πŸ™‡. Aku macam biasa. Tak tahu nak mula macam mana balik. Become awkward and suck"




Sincerely, 
Ucop Gemok 😝





Mess around.
      

   "Im not mess around"


Im trying to figure out how to get you.
But, im fail to β€˜harmonies’ you.
Im trying out for the happiness.
But, im fail to make you smile.


Do i not good enough?
Whenever you want, I will be there for you.
Its hurt me, everyday, every second.
Sometime, i feel that, im should fall back.
But, you trying to get along.


Im not messing around.
Im straight,
Im serious,


If you wanna have a great memories, then you will get one. Im promise. You will get.
P/s: not for you, just for me. All created by someone else.


Love, xxx
:miss you:




Aku tak tahu kenapa.
Aku rasa macam aku nak
Jumpa kau,
Peluk kau,
Bercerita dengan kau,
Gelak dengan kau,
Gurau dengan kau,
Rindu sangat dekat kau.

Tapi aku tak tahu kenapa mulut membisu.
Kenapa hati aku membatu.
Aku sangat sangat rindu kau duh~

Tapi kau dah takda. Kau makin jauh.
Benar kau sudah takda. Kau makin hilang.
Aku rasa macam nak
putus asa,
lupakan segala,
Tapi aku tak boleh. Banyak kenangan aku dengan kau.
Aku harap kau tahu yang aku SANGAT RINDU.

Walaupun semuanya sementara, aku bahagia. Dengan semua dugaan, cabaran, kasih sayang yang kau berikan. Aku bersyukur jumpa dan kenal dengan kau. Terima kasih. 


;'
Maaf kalau aku tak pandai bersajak atau berpuisi. Tapi ini luahan hati. Harap kau baca dan sedari :'p Aku rindu sangat duh kau. Ehem ehem. Mungkin kau busy, dan aku faham. 















Welcome
Assalamualaikum, hey you are welcoming to my world. Be nice here and behave yourself! ~xoxo Ucop (:

Shoutbox




Credit
Skin made by Hafiz Zulkafly . Edit by AMIRA . I GOT THE BACKGROUND FROM Dolliecrave . Other image from Weβ™₯it and special thanks to Mr.Google cause help me .